GALVANİZ HAVALANDIRMA KANALI

Havalandırma Kanalı galvaniz özellikli malzemeden yüksek mukavemete sahip olacak şekilde ve sızdırmazlık unsurunu da sağlayacak nitelikte flanş ve köşe parçalarından oluşturulmaktadır.  Ev, ofis gibi alanlarda kurulan havalandırma sistemleri solunan havanın kalitesini artırabilme amacıyla kurulmakta ve dikdörtgen, dairesel gibi çeşitli şekiller kazandırılmaktadır. Galvaniz Havalandırma Kanalı üzerine elektrik motoru ile çalışan pervaneler bağlanır ve bu motor tarafından çevrilen pervane ortamdaki havanın dışarı atılmasıyla birlikte dışarıda yer alan havayı filtre ederek ortama alır. Eskiden lüks olarak değerlendirilen havalandırma sistemlerinin kurulumu günümüzde kullanılan araç sayıların yoğun bir şekilde artış göstermesi ve yerleşim yerleri ile sanayi tesislerinin yakın mesafe içerisinde bulunması gibi sebeplerden ötürü adeta zaruret haline gelmiştir. Havalandırma sistemi bulunmayan ortamlarda kalitesiz bir hava solumak zorunda kalan kişiler eklem ağrısı, halsizlik, baş ağrısı gibi çeşitli sağlık sorunları yaşayabilmektedir.  Havalandırma sisteminde kullanılan kanal ve dirseklerin otomatik kilit makinası ile kapatılması sağlanmakta ve flanş bağlantıları otomatik panç makinasında kurulduktan sonra mastik silikon kullanılarak gereken sızdırmazlık sağlanmaktadır. Havalandırma sisteminin verimli ve etkin bir şekilde faaliyet gösterebilmesi için kimyasallardan arındırılmış ve temiz nefes alabilme imkanı sunacak şekilde olması çok önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Galvaniz Havalandırma Kanalı Test ve Ayar Çalışması, Bakım Süreci

Galvaniz Havalandırma Kanalı ve sistemin inşa sürecinde test ve ayar süreci istenen verimliliği elde edebilme adına çok önemli bir husus olup bu işlemlerin doğru bir şekilde yapılabilmesi adına dikkate alınması gereken noktalar mevcuttur. Öncelikle sistemde kullanılacak ekipmanların emniyetli olması ve normal şartlar altında çalışması gerekmekte olup bu hususun muhakkak kontrol edilmesi lazımdır. Sistemde elektrikli ekipmanlar bulundurulması halinde aşırı ısıl yüklenme durumuna karşı dikkatli olunmalı ve gereken önlemler sağlanmalıdır. Havalandırma Kanalı üzerinde gerekli sızdırmazlık işlevini sağlayacak bağlantıların kurulduğundan emin olunmalı ve gereken kontroller gerçekleştirilmelidir. Havalandırma sistemi bakım sürecinde de gereken hassasiyet gösterilmekte ve yapılan işlemler uygun malzemeler ile gerçekleştirilmelidir. Sistemde yer alan filtrelerin temizliği ve boruların sızdırmazlığı gibi süreçler periyodik olarak tekrarlanmalıdır. Havalandırma sistemlerinin elektrik kesintileri gibi istenmeyen olumsuz koşulların varlığı durumunda çalışabilmesini sağlayacak nitelikte jeneratör ya da alternatif güç kaynakları hazır bulundurulmalıdır. Bu süreçte yapılması gereken bir başka uygulama ise sistemin etkin bir şekilde çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi olup belli bölgelerden hava alınarak laboratuvar ortamında gerekli testler uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Galvaniz Havalandırma Kanalı Tertibatı ve Diğer Hususlar

Havalandırma bağlantılarında kullanılan klip, conta ve cıvata gibi ürünler Galvaniz Havalandırma Kanalı bulunan sistemlerde de ihtiyaca cevap verecek nitelikte yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Galvanizli Kanal Tertibatı ise metal sacın galvaniz kaplanması ve paslak sacın işlenmesi sonucunda oluşturulmaktadır. 1 metrekare sac için havalandırma kanalı üzerinde galvaniz kaplama işlemi yapılmak istendiğinde ayrılması gereken bütçe sacın kalınlığına bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup standart boyutlarda ödenmesi gereken bedel 0.5 mm’den başlayarak 1 mm’ye kadar değişen ölçüler için artış göstermektedir. Ev ve işyerlerindeki kirli havanın doğrudan dışarıya verilmemesi adına gereken hassasiyet mutlaka gösterilmelidir. Aksi takdirde çevre kirliliği sorunu söz konusu olabilecek ve bu durum geri dönüşü zor sonuçlar meydana getirebilecektir.  Çevre temizliği ile ilgili yasal mevzuatlara da uyum sağlamaya çalışmak çok önemli bir husus olarak değerlendirilebilir.